Seiling til Nord-Norge!

                            Seiling til Nord- Norge!

Vi har vært så heldige å fått snakket med Karin (44 år) som sammen med sin samboer André har seilt til Nord-Norge i sommer. De kjøpte sin første seilbåt i april 2021 uten noe spesiell seile erfaring. De ønsket seg båt, men lurte på hvilken de skulle gå for. Med seilbåt følte de at de fikk mye båt for pengene og hadde mulighet for å ha med flere familiemedlemmer.

Før sommeren bestemte de seg for å dra på en 10 ukers tur med seilbåten sin opp til Nord-Norge. De dro i midten av juni og kom tilbake i midten av august. I løpet av ukene kombinerte de jobb og seiling, slik at de jobbet på dagen og som oftest seilte på kvelden. De er begge to eventyrlystne og glad i å prøve nye ting. Før de dro på turen hadde de nesten ingen erfaring med seiling. De hadde sett på Youtube og seilet et par ganger for å øve seg. Ellers hadde de ikke tatt noen kurs eller lignende på forhånd.

Hvor seilte dere?

Turen gikk innom blant annet Måløy, Hoholmen og Tomma. På Hamarøy har de familie, så de valgte derfor å ha base her. De seilte helt opp til Svolvær, hvor de var værfast i tre dager. På veien nordover ble det brukt mye motorkraft som følge av motvind, mens på veien sørover fikk de brukt mye seil.

 

         .           

(Sør- Gjærslingan, Trøndelag)               (Straumhavn, Hamarøy).              (Dragan, Hamarøy)

Hva var den største utfordringen?

Turen gikk generelt helt greit og det var lite utfordringer, men den største utfordringen var da de opplevde svært dårlig vær ved krysningen av Sognefjorden.

 

Hva er det beste minne fra turen?

Hun sier at alt i alt har det vært en fantastisk tur med mange fine opplevelser og gode minner. Et spesifikt minne hun vil påpeke er da de var innom Straumhavn på Hamarøy. Det var fantastisk vær med 25 grader og midnattsol. Barna var med å seile i tillegg til at de badet, padlet og grillet på Hamarøyskaft. Det var en utrolig kveld med fint vær og familieidyll.

 

 

( Midnatt sol i vestfjorden, utsikt mot Lofotveggen)

 Har dere noen tips til nybegynnere som skal begynne med seiling?

Selv hadde de en liten fordel med at André tidligere hadde hatt en liten seilbåt. De brukte også Youtube for å lære, men hovedsakelig følte de at de lærte mens de seilte. Det gikk mye på prøving og feiling. Heldigvis har de mange venner i BS, som de fikk tips fra. De syns det gikk helt fint å begynne å seile uten så mye kunnskap, men hun anbefaler å ta kurs og øve litt før man drar på tur.

Hvor vil dere dra neste gang dere skal på tur?

De drømmer om at neste tur skal gå til Shetland eller Færøyene, men har også snakket om å seile til Senja og Tromsø.