White Shadow på 4. plass i MBBR

Bergen Sailing Team i Marstrand Big Boat Race 2015

Etter suksessen i MBBR 2014 var White Shadow med mannskap blant favorittene i Marstrand under årets arrangement – som gikk av stabelen 29. – 31. mai. Tune-up racet på fredagen bekreftet dette, og laget seilte inn som topp tre under fine forhold på banen like øst for Peter Noster.

Værmeldingen for helgen varslet økende vind og sjø fra vest – og det slo til for alvor. Lørdag formiddag gikk første start i 17 knop vind, som underveis økte til 20+. White Shadow rundet toppmerket på første kryss som andre båt, men var uheldig på andre kryss og røk uthalet på storseilet- og måtte ta til takke med en 4. plass på korrigert tid ved målgang.

Midlertidig reperasjon av uthalet ble utført mellom race 1 og 2, men førte til at båten var to minutter for sen på linjen ved starten. Tiltross for dette (og det faktum at mange båter aldri startet race 2 pga. skader på seil og utstyr), seilte laget seg opp gjennom feltet og endte racet på en 5. plass.

Utover lørdag ettermiddag økte vinden ytterligere og det ble ikke avholdt flere seilaser. Vinden holdt seg på rundt 30 knop gjennom natten og søndag formiddag besluttet regattakomitéen at det ikke var forsvarlig å gjennomføre flere seilaser med den bølgehøyden (3,5m+) som hadde bygget seg opp på baneområdet.

White Shadow og Bergen Sailing Team endte dermed på en 4. plass totalt.

Se fullstendige resultatlister her – eller trykk deg inn og se flere bilder fra helgen på arrangementets Facebook-side.

Etter Stord Rundt & Sunnhordland Race, bærer det igjen over fjellet til Hankø Race Weekend 20. – 21. juni.

Instagram

Instagram

bergensailingteam

Webside

Webside

bergensailingteam.com

Bergen Sailing Team

Bergen Sailing Team

Bergen Sailing Team

White Shadow

White Shadow

White Shadow