Klar for Optimist-NM

SAMARBEID: Optimist-NM er et samarbeid mellom Bergens Seilforening og Åsane Seilforening. Åsanes Tom Tveita (til v) og Christoffer Opstvedt (til h) med Henrik Wigers Larsen i BS.

 

Siste finpuss før Optimist-NM

Det jobbes på spreng for å ta imot 80 unge Optimistseilere til NM i Bergens Seilforening i helgen.

– NM er den første store regattaen for Optimistene våre i år, så vi merker at seilerne er keen som bare det, sier Henrik Wigers Larsen.

Han er prosjektleder for helgens NM-arrangement, som Bergens Seilforening arrangerer sammen med Åsane Seilforening. Fredag morgen ønsker han de 52 guttene og 28 jentene mellom 10 og 14 år velkommen til Optimist-NM. Deltakerne kommer fra seilforeninger fra Ålesund til svenskegrensen. Det konkurreres i tre klasser: Ordinært NM, en coming up-klasse (rekruttering) og en for dem under 10 år.

Syv fra BS

Bergens Seilforening stiller med syv deltakere: Vita Storm Oehme og Magnus Bjørgo i NM, Synne Maria Glattetre-Henriksen og Olav Møen Nygaard i klassen coming stars, Anine Søfting Samal, Clementine Gurvin Rekeland og Isak Møen Nygaard i klassen under 10 år.

Startskuddet på fjorden går fredag kl. 11 i Mynteviken. Lørdag og søndag flyttes regattaene til Raunefjorden med start klokken 11 lørdag og klokken 10 søndag. Så det er bare å komme seg ut på fjorden og heie på alle – i egen båt eller i en av tilskuerbåtene til BS.

Ingen sosiale arrangementer

Lek og sosiale arrangementer pleier å være en viktig del av NM-arrangementet.

– Koronaen setter dessverre en stopper for det. men vi er glade for at barna endelig får konkurrere i et stort mesterskap, sier Henrik Wigers Larsen.

Som vanlig bor mange av de tilreisende deltakerne privat, mens noen tar inn på hotell. Og som vanlig stiller mange BS-medlemmer (ca 25) som banemannskap og med tilskuerbåter, parkerings- og kioskvakter, og andre oppgaver der det trengs ekstra hender. Det er Wigers Larsen takknemlig for, selv om han innrømmer at det – også det som vanlig – har vært utfordrende å skaffe nok folk til å bidra til at BS kan avvikle et godt og flott NM.

Alle mann alle

– Dugnadsinnsatsen er høy, sier han og trekker spesielt frem gjengen som har jobbet tett sammen de siste ukene: de to regattaansvarlige Emilie Kathrin Vabø (Ran) og Nina Myhre (KNS), landansvarlig Kristian Bjørgo (BS), leder i protestkomiteeen Kjell Henanger (BS) og sikkerhetsansvarlig Christoffer Opstvedt (Åsane Seilforening).

– Alle som stiller er like verdifulle. Parkeringsvakten er for eksempel den første som møter våre gjester og setter standarden, sier Wigers Larsen.

Anbefalte koronatiltak har selvfølgelig svært høy prioritet under NM. Siden koronaen rammet verden for halvannet år siden, har mange måttet avlyse små og store arrangementer i siste liten.

– Vi planlegger for at alt går som det skal. Må vi avlyse, så må vi bare det. Men barneidretten er jo prioritert fra sentralt hold, så vi satser på at 80 barn står på startstreken fredag morgen, sier Wigers Larsen.

TEKST OG FOTO: MAJ-BRITT DAHL

Følg Optimist-NMs livesending fra seilasene med intervjuer og resultater: https://www.youtube.com/watch?v=Tnw9ozqW3-c

på instagram : #optinm21 og på facebook : Norgesmesterskap Optimist 2021 | Facebook