Resultater Sandringham Cup 2013

Årets først jolleregatta, Sandringham Cup, ble arrangert for Optimistjoller, Zoom 8, Laser og Brett på lørdag 4. mai. Totalt 27 båter deltok. På grunn av samtidig

arrangement for Jet ski (vannscooter) utenfor Sandringham, måtte banen flyttes til Mynteviken og der var det fine seilforhold i 4 – 7 m/s vind. Litt surt og kaldt var det nok, men takket være at staben om bord i Blia (Carl Olav Wickman, Erik Wickman, Rolf Berge, Morten Hansen og regattasjef Atle Brun) leverte godt regattateknisk håndverk, ble det lite venting mellom seilasen.  Etter ønske fra seilerne ble det avviklet 3 seilaser.

Det er en økende interesse for seilbrett i foreningen og for første gang var det også seilbrett med i jolleregattaen. Dette er en gledelig utvikling.

Mynteviken er en fin seilingsarena for joller og vanligvis uten sjenerende trafikk av større båter. Forbauselsen var derfor stor da en svær luksusyacht kom glidende inn under tredje seilas (se bilde) og ankret opp midt i baneområdet. Den var nok litt til sjenanse for noen båter på lenseleggen, men forstyrrelse av større skipstrafikk er ikke noe regatta-arrangøren kan lastes for. En del av seilerne syntes nok at det var litt coolt å få en svær yacht så tett innpå seg ute på fjorden.

Det tok dessverre litt tid før de endelige resultatene etter seilasen var ferdig på lørdag. Dette skyltes noen protester som først måtte behandles og dessuten at det for tiden er litt vanskelige driftsforhold i Bergens Seilforening der klubbhuset er under rivning og materiell og aktivitet er stuet inn i midlertidige containere. En stor takk til Carl Olav Wickman som regnet alle resultater manuelt.

Resultatene:

resultatliste sandringham