NM-gull til Bergens Seilforening

Pressemelding fra NORC:

Da er NM ORCi over for denne gang. Det har vært en flott helg på Fjærholmen. Vinden har vært stabil på mellom 10 til 20 knop. Da vinden har stått på noen dager hadde det bygget seg opp en del sjø. Dag en var preget av krappe bølger og mye stamping. Dag to hadde sjøen roet seg mye med høye, men stabile bølger. Med jevnt god vind over hele banen bydde dette på svært fine forhold.

Dag en

Race 1 på dag 1 starter med resultater preget av større båter. White Shadow starter med en 1. Plass, fulgt av TOO Bonita og Magic på 3. Fri av Fjærholen seiler seg inn til en 4. Plass med Team Lurifax på en 5. I race 2. Stokkes kortene noe om og TOO Bonita leverer et sterkt løp, fulgt av Team Lurifax på 2. Plass. Spenningen stiger med det på de kommende seilaser. Born To Run krysser linja på til en 3. Plass, fulgt av Magic på en 4. White Shadow sklir inn til en 5. Vindstyrke og retning er stabilt god. Race 3 settes i gang og etter mye stamping opp banen ender regattaen med en 1. Plass til White Shadow, TOO Bonita på en 2. Og Team Lurifax på en 3.

Dag to

På dag 2 tar det litt tid før linjen kommer på plass så båtene blir liggende og vente. Vinden er fortsatt god, bølgehøyden nesten den samme, men med mindre brytning enn på dag 1. Det lovet godt for en flott gjennomføring! Race 4 settes i gang og Al Capone er brått med i gamet etter en litt treg første dag. White Shadow seiler inn til en 1. Plass, fulgt av Al Capone på 2. og Felicia IV på en 3. Team Lurifax henger fortsatt med og slører inn til en 4. Plass. TOO Bonita nå litt ned på 5. Så i race 5 er det Dehler 36 Fri av Fjærholmen som skal markere seg og seiler inn til en 1. Plass. White Shadow på 2. Fulgt av TOO Bonita på 3. Al Capone henger fortsatt med og kommer inn til en 4.

Race 6 og siste seilas skal bli en nervepirrende affære. Generell tilbakekalling i første start! Black flag heises og ny start settes i gang. Ny generell tilbakekalling! Det er et offensivt NM felt vi ser i Tønsberg. 3. Start settes i gang og båtene krysser linjen. Båtene skuffer opp banen og offset merkene rundes. Team Lurifax har gjennomført et flott krysslegg og ligger blant HH42 Raa Glede og Landmarkene, tett fulgt av Magic. Kwanza i sin First 35 har også seilt seg godt opp! Seilasen ender med Team Lurifax på en 1. Plass, Kwanza på en 2. Plass og White Shadow på 3. Raa Glede slører inn til en 4.

Vi ser tilbake på en flott helg i Tønsberg. Tønsberg seilforening har virkelig levert et flott arrangement både på banen og de sosiale rammer på land med seilerfest på lørdag.

De nye Norgesmestere i ORCi er White Shadow fra Bergens Seilforening, vi gratulerer! Sølvmedaljen gikk til TOO Bonita fra KNS. Bronsen gikk til ungdomslaget Team Lurifax i Bundefjorden Seilforening.

Fullstendige resultatlister finner du her

Alle foto: Kristian Østlie

Instagram

Instagram

bergensailingteam

Webside

Webside

bergensailingteam.com

Bergen Sailing Team

Bergen Sailing Team

Bergen Sailing Team

White Shadow

White Shadow

White Shadow