Henri Lloyd Bergen Singlehanded preget av vindstille

Årets seilas ble preget av vindstille for de ca 60 deltakende båtene. Starten ble derfor flyttet ut i Korsfjorden mot Marsteinen. Under starten var det litt vind fra øst, men feltet var såvidt passert startlinjen før det stilnet helt av. Heldigvis var det sterk strøm vestover mot Marsteinen og båtene brukte ca 3 timer på å drive mot Tekslo. Vest for Tekslo kom det lett vind, og på leggen mot det første rundingsmerket i Vest i Havet løpet ble det 1 time med spinnakeren heist.  Løpet ble avkortet ca kl 1600. Etter to timers motorbåttur tilbake til Kviturspollen var det klart for seilermiddag og premieutdeling i klubbhuset for over 50 seilere. Det var god stemning og livlig seilerprat til langt på natt. De fleste var enige i at det hadde vært en fin dag på fjorden og havet, selv om seilforholdene ikke var optimale.

I år var det 5. året BS’ nye suksessregatta ble arrangert. Over- all vinner ble Gordon Wright fra Askøy Seilforening i sin «Shiraz». Han fikk også første napp i  «Wollert A. Hvides Minnepremie».

For første gang testet vi ut mobilappen RaceQs som trackingverktøy. Gå inn på http://raceqs.com/regattas/bergen-singlehanded og se regattaen i replay.

Resultatene finner du HERSe bilder fra regattaen.

 

DSC_0544logo