Henri Lloyd Bergen Singlehanded 6.sept. – ny flott vandrepremie er satt opp – «Wollert A. Hvides minnepremie»

 

Vi har gleden av å annonsere at det i år er satt opp en ny flott vandrepremie i Henri Lloyd Bergen Singlehanded regattaen lørdag 6. september. Les mer nedenfor. Husk å melde deg på regatten  HER

WOLLERT A. HVIDES MINNEPREMIE

Wollert A. Hvides minnepremie er en evigvandrende premie, som utdeles første gang i 2014 til over-all vinneren av Henri Lloyd Bergen Singlehanded.  Premien beholdes av vinneren frem til neste års regatta, hvor den uoppfordret leveres tilbake til Bergens Seilforening i god tid. Premien er et flott sølvfat.

Premien er satt opp av Anders Hvide.

Statutter for Wollert A. Hvides minnepremie:

Denne vandrepremien til minne om Wollert A. Hvide skal være evigvandrende. Premien skal settes opp i en regatta som arrangeres av Bergens Seilforening innenfor storbåtseiling. Som første regatta skal vandrepremien settes opp i regattaen «Henry Lloyd Bergen Singlehand». Hvis det så skulle skje at denne regattaen opphører skal styret i BS sammen med Tur & Hav utvalget sette vandrepremien opp i en regatta som er mest mulig lik den opprinnelige regattaen.
Hvert år skal vinneren av regattaen selv bekoste inngravering av det følgende: årstall, navnet på eier (evt.rormann) og båtens navn. Informasjonen skal inngraveres på innsiden av fatet (samme side som Vandrepremiens navn er inngravert).  Når innsiden er full skal baksiden benyttes.

 

WOLLERT A. HVIDE (1930-2005)

Wollert A. Hvide, født 7.mai 1930, død 2.november 2005. Han vokste opp på Minde og tilbrakte krigsårene på Onarheim, Tysnes. På Tysnes lærte han å seile Oselvar. Senere i livet ble det 12.5 kvadratmeter i Bergens Seilforening før jobb og fem barn satte en midlertidig stopp for regattaseilingen.
I 1979 kjøpte han en 39 fots havseiler – «Anna Christine» (Camper & Nicholsen). Denne seilbåten var i 1980-82 på jordomseiling (to av sønnene) og Wollert var selv med i perioder. Senere kjøpte han en Jeanneau 41 som han eide i noen år før en Grand Soleil 45 kom i 1989. Disse båtene lå alltid i Bergens Seilforening. I 1993 kjøpte han en 53 fots seilbåt (modifisert Skye 51) som lå på Mallorca frem til 2003. Denne båten ble overtatt og seilt til Norge av en av sønnene. Grand Soleil’en ble solgt i 2003 – kun to år før han døde av kreft.

Han var oppriktig glad i Bergens Seilforening og seilsporten generelt. Utallige helgeturer ble det på han og Kerstin, hans kone. Distansen Harstad – Bergen ble også gjennomført to ganger samt mange turer til Tysnes og Hardanger hvor mange fjelltopper ble besteget.

Wollert A. Hvide er i næringslivet mest kjent for å ha bygget opp rederiet Seatrans sammen med Bjarne Kyrkjebø. Han var president i Norges Rederiforbund og mottok St. Olavs orden (1.klasse).