Helt åpent om hvem som vil ta seieren i Bergen Singlehanded ved runding

Starten

Første startsignal 5 minutter før starten på Bergen Singlehanded gikk som planlagt kl 11:05 i dag 8. september.

Det var da fin bris med 4 – 5 m/s styrke fra sydøst, som betydde at båtene måtte krysse seg ut Korsfjorden fra nord.

Løpet det seiles på er løp nr «K» som er ca 19 nm totalt og går til holmen «Bleikjo» øst for Kolbeinshavn på østsiden av Huftarøy i Austevoll.

Første båt ved runding

Trond Wickman i sin Hanse 430, Yabadoo rundet først Bleikjo, men det er åpenbart lite vind og båtene som kommer bakfra ser ut til å spise seg innpå. Forholdene er krevende for seilerne, som må holde konsentrasjonen oppe for å få spinnakerene til å stå. Hanse 430 som Trond Wickman seiler er ikke kjent for å være en lettvinds-båt, så det er fortsatt helt åpent om hvem som kommer til å bli først på returetappen.

Følg med live på trackingen her: http://raceqs.com/regattas/66110

 

2. etappe – lens fra Bleikjo til mål

Rundingen ved Bleikjo ser ut til å ha gått stille for seg for flere andre båter i feltet også. Utfordrerne Tigergutt, ved Pål Holst og Kelso, med John Hardie har kl 13:40 passert Yabadoo ved å seile en mer direkte linje mot mål, samtidig som at de også holdt høyere fart.

 

Startbåten ved regattasjef Arthur Kordt forteller at Winocean, en First 40.7 med Carl Johan Wickmann til rors ser nå ut til å ha funnet noe vind helt på austevollsiden av Korsfjorden, vi har desverre ikke live tracking av denne båten. Bildet forteller også at han er ganske så alene uten andre konkurrenter rundt seg der.

 

Helt i front ser vi nå 14:15 at Tigergutt har fått vind, og seiler over 1 knop raskere enn Kelso:

Vindskift i feltet

Langt vest i feltet seiler Carl Johan Wickmann nå på vestavind. Trackingen viser nå at flere av båtene tilsynelatende har blitt truffet av en kraftig vinddreining også, skal vi bedømme ut fra kursendringene til Yabadoo og Tigergutt.

 

Rundt kl 15 ser vi at Elan 37, Tigergutt er i ferd med å runde Korsneset i 5 knops hastighet, men en First 40.7, Storm med Petter Strømme har halt innpå. Promineo Racing, en J/109 er også å finne i  Leif Arild Åsheim er også å finne i den fremre rekkken.

 

Det blir spennende å se når de øvrige deltakerne uten «live» sending av posisjonsdata laster opp sine spor.

Den offisielle resultatlisten vil dukke opp på regattaens hjemmeside her når disse foreligger https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=3091&defView=1 .