God deltakelse under årets Bergen Singlehanded

Med tilnærmet oppholdsvær, stabil og forutsigbar vind, vakre omgivelser og anseelige 46 båter til start gjorde den 7. utgaven av Bergen Singlehanded til en hyggelig og minnerik seilas. Tur og Hav klassen seilte løpet «Lille Marsteinen» som gikk fra Korsfjorden ut til havgapet ved innseilingen til Bergen fra sør og tilbake via skjæret Blia til Korsfjorden. Det startet med slør som etterhvert ble temmelig rom og førte til et par loffe-dueller på vei ut mot Lille Marsteinen. En av spenningsmomentene for skipperene med spinnaker oppe var dermed å få denne ned på riktig tidspunkt i et område som ikke er helt fri for skjær eller landhindringer. Så vidt vi vet gikk det bra for samtlige i større og mindre grad, og de fleste båtene klarte seg også med få slag på kryssen østover til Blia. Ved runding her var det igjen gunstig vindvinkel for spinnakerseiling, og de som var godt forberedt og fikk heist den raskt uten floker fikk tatt noen verdifulle metre på sine konkurrenter her.

 

Etter regattaen var det mange smil å observere på kaien, og ikke overraskende var det en del skippere som hadde fått seg en real treningsøkt på fjorden selv om forholdene var relativt snille. De aller fleste hadde hatt en god opplevelse. Seilerfesten fulgte på med god stemning, god mat og ikke minst premieutdeling.

I klassen for båter med lavest Norrating og spinnaker var det Kristian Bekkenes i sin Wasa 38 Nova som vant, forran Gordon Wright i sin Albin Cumulus, Shiraz, med Jan Vidar Norstrand i First 34.7 FS2 på tredjeplass. Her finner vi også båten med lavest korrigert tid totalt.

I klassen med størst Norrating og spinnaker var det Petter Ankjær Jensen med Elan 37 Vito 4 som stakk av med gullplasseringen, etterfulgt av Jon Hardie i sin Crown 39 Kelso og Carl Olav Wickmann i First 40.7 en Winocean på tredje.

 

I knarr klassen stilte 4 båter, og løpet de seilte gikk fra Start over til Kyrholmen, nord på Austevoll og tilbake. Her var det Lars Jåvik som trakk det lengste strået og ble i en skarp kniving mot Geir Myre om å komme først over mållinjen. Lars Jåvik med båten Luscinia II vant derfor klassen for Knarr med tilhørende vandrepremie, forran Geir Myre i Anastacia , Elling Bjelland i Ving og Martin Bjelland i Lillian Edel.

Regattakommiteen takker alle deltakere for denne gang, og ikke mist regattamanskapet på Blia som gjorde en god jobb med det arrangementstekniske og i tillegg sørget for flotte foto. En del av disse har blitt satt sammen til videoen helt nederst på siden.

PS: Ser du etter trackingen kan den finnes her: http://raceqs.com/tv-beta/tv.htm#startId=59349&model=default