Stord Rundt og Sunnhordaland Race 2018

Kunngjøring

Bergens Seilforening og Stord Seilforening har gleden av å invitere til de tradisjonsrike Stord Rundt og Sunnhordland Race regattaene.
Det blir en minnerik helg der seiling, konkurranse og sosialt samvær står i sentrum. Premieutdeling på seilerfesten i Leirvik by om lørdagen.

Tidspunkt

Varselsignal fredag kl 18.00 og søndag kl 10.00

Banen

Starten går fredag 8. juni på nordsiden av Korsfjorden, øst for Bjelkarøy kai, og første varselsignal vil bli gitt kl. 18.00. Målgang er i Leirvik. Søndagens regatta fra Leirvik til Bekkjarviksundet representerer avsluttende regatta i Stord Rundt 2018 samtidig som leggen utgjør Sunnhordland Race. Første varselsignal gis klokken 10.00 søndag.

Banen kan studeres også via trackingens nettsider som gir et bilde i kart:

Arrangøren oppfordrer alle deltakende båter til å aktivere tracking underveis gjennom appen «raceqs».

Regler

Regattaen vil være underlagt ”reglene” slik de er definert i Kappseilingsreglene, herunder gjeldene NOR Rating regler. Handikapsystemet NOR Rating benyttes og korrigert tid beregnes etter tid på tid metoden. Videre beregnes lavpoeng for sørgående og nordgående regatta som grunnlag for sammenlagt premiering. I tiden mellom solnedgang og soloppgang gjelder Sjøveisreglene og ikke Kappseilingsreglene. I samme periode skal båtene ha lanterner tent.

Shorthanded

Stord Rundt inngår i double-handed klassen i Seilmagasinets shorthanded ranking.

Påmelding

Påmeldingen kan foretas innen 6.6.2018 på www.sailracesystem.no/regatta?regatta=3060 , og vil være åpen både for «vanlig regatta-klasse» (NOR Rating med eller uten Spinnaker), Tur-klasse eller Shorthanded hvor det maksimalt kan være to personer ombord. Deltakere i Tur-klassen trenger ikke gyldig NORrating målebrev.

Deltagere som velger å delta uten spinnaker, kan ha spinnaker i målebrevet. Rating tall for uten spinnaker vil da bli benyttet.

Deltakeravgift

Kr. 400,- innenfor ordinær påmeldingsfrist som betales med Visa eller Mastercard ved påmelding. Etteranmeldingsavgiften er på kr 500,- så her lønner det seg å være tidlig ute. Startkontingenten dekker også Sunnhordland Race. I forbindelse med påmeldingen indikerer du også hvor mange deltakere dere blir på seilerfesten for å avhjelpe arrangementskomiteen med beregningen.

Seilerfest

Årets seilerfest med premieutdeling for sørgående legg finner sted på Sjøhuset, ”vegg i vegg” med havnen. Husk å melde på så korrekt antall deltagere på festen som mulig. Dette gjøres og kan endres på Seilmagasinets påmeldingsside. Endelig antall kan justeres selv om båten er påmeldt regattaen gjennom sailracesystem.no

Mat serveres ca kl 20.00, dørene åpner kl 19.30. Betaling kr 200 for mat ved entré (VIPPS eller lignende).

Havn

Havnevesenet har tilbudt gratis havneplass i Leirvik. Det må betales for eventuell bruk av strøm. Strøm betales til Sjøhuset. Det forutsettes at Havnereglementet blir fulgt og at det er ro og orden i havnen. Alt opphold og ferdsel i havnen skjer på eget ansvar. For deltakere som trenger havneplass fra torsdag til fredag tilbyr Bergens Seilforening gratis plass ved hovedkaien. Send en ”bestilling” til post@bergens-seilforening.no