Serieseilasene 9. juni – Rapport

Knarrflåten stilte med 13 båter til start på serieseilasen 09.06.2015. Deltakelsen øker nå jevnt og trutt og er etter hvert blitt riktig god. Regattasjef Atle Brun la banen så langt sør i Raunefjorden som mulig, hvilket bød seilerne på utfordringer. Stod vinden best i nord eller sør, var det bedre strømforhold under Raunane, ja her var det mye som måtte vurderes.
Første start ble noe kaotisk da T&H ikke hadde forlatt startområdet skikkelig og alle var svært ivrig etter å komme seg ut. Det endte med omstart og denne gikk fint, hele flåten lå på linjen da signalet gikk. Feltet delte seg som forventet, og det ble tett opp mot første kryssmerket. Johan Hvide og John Kjellevold seilte smart og holdt seg i tet og kom inn til mål i denne rekkefølge.
I andre seilas var også seilerne ivrig og noen litt for. X ble satt og en båt gikk tilbake. Mange andre var nervøs for at de burde gjort det samme, men de valgte å fortsette. Vinden falt litt i styrke så her gjaldt det om å seile på steder med mest trykk. Carl Fredrik Joys fant ut av det og ledet stort sett hele tiden og kom først i mål. Tor Helge Valen seilte også bra og kom inn som nummer to. En tidligere stor Knarrseiler og Norgesmester John Jensen, har klart å finne plass til seiling igjen. Det er vi svært glade for og i går viste han at gamle kunster ikke er glemt. I siste seilas dukket 96 opp i fremste rekker og hans siste lens dannet grunnlaget for en flott tredjeplass! Så om noen lurer, trebåter kan gå fort også i lite vind, om de håndteres riktig. Fint å ha deg tilbake John!