HØCOM Bergen Singlehanded 2020 – 5. September

I år oppfordrer vi spesielt alle dere som ikke vanligvis deltar i regatta og dere som ikke har løst målebrev til å bli med i «No-rating» klassen. Denne seilasen er en av Norges største i sitt slag og  annerledes enn alle andre regattaer på Vestlandet og blir en unik opplevelse.

påmelding i sailracesystem.no

I tillegg til de vanlige klassene «NOR rating m/spinn»  og «NOR Rating u/spinn»  har vi i år  klasse «No-rating»/ uten målebrev.  Her seiler man uten rating, båt mot båt. Rettferdig blir det jo ikke, men mange liker å utfordre seg selv, seile mot personlige mål, for.eks. bare det å gjennomføre, fremfor å komme høyt på listen.
I «No-rating» klasse kan man  i tillegg til autopilot, også benytte el-vinsj og ha motor i gang (i fri) helt frem til start for unngå situasjoner. Det blir ekstra bred startlinje med god plass, samt at dagens Løp og startprosedyre i tillegg blir meldt over VHF.   Enklere blir det ikke.

Løpsalternativene går i Korsfjorden, Bjørnafjorden og i området utenfor Marsteinen fyr. De tidligere gangene regattaen har vært  arrangert har vi bl.a. seilt løpet «Vest i havet», «Tysnesløpet» og på Korsfjorden. Blir forholdene røffe, eller det er veldig lite vind  legges løpet til Korsfjorden og Bjørnafjorden. Regattaen vil bli track’et med «mobil-appen» RaceQs.

Høcom, vår lokale leverandør av maritim elektronikk, seilklær og båtutstyr er ny hovedsponsor og sørger bl a for at alle deltakerne får et par flotte seilhansker til minne og nytte. I tillegg vil Høcom delta med ytterligere premier.

Etter regattaen lørdag arrangeres det premieutdeling utendørs umiddelbart etter regattaen. Seilere som deltar for 3, 5, eller 10. gang vil motta en ekstra oppmerksomhet fra arrangøren.

For «No-rating» avhengig av antall deltakere, håper vi å kunne dele inn i «klasser etter båtlengde», og det blir tidtaking uten korreksjon for rating. Regattakomiteen forbeholder seg retten til skjønnsmessig premiering.

For deltakere i NOR Rating er dette en av få muligheter på Vestlandet til å sanke poeng i Seilmagasinets shorthanded ranking.

Med autopilot som eneste mannskap blir det sjeldent protester på kapteinens strategiske valg, og særdeles lav smittefare.

Har du spørsmål, kontakt ansv. Magne Aalen / 934 67 235

eller Carl Olav Wickmann ang. Spørsmål rundt påmelding. Co_wickmann@hotmail.com / 413 26 639

Regattaens hjemmeside og påmelding i Sailracesystem.no

Håper vi ser deg

Tur og Hav Utvalget i BS