God Jul og Godt Nytt Seiler-år 2014

j5
Styret i Bergens Seilforening ønsker alle medlemmer en Riktig God Jul og et spennende Nytt Seiler- år i 2014.
«Vi er i Vinden» har vært vårt slagord i året som nå snart ebber ut, og vi vil nok også benytte dette uttrykket for 2014 – da det skjer så meget og aktiviteten er stor på alle bauger og kanter.
2013 går nå inn i historien som en milepæl for foreningen. Det mest fremtredende og synlige bevis på dette, er rivingen av det gamle klubbhuset og byggingen av vårt nye signalbygg. Dette har på alle måter gått helt etter planen, vi ligger i rute, og den offisielle åpningen er fastsatt til 4. mai 2014 – merk datoen allerede nå. Da blir det også sesongåpning.
Selv om anlegget i Kviturspollen har vært en byggeplass, og vi har levd i konteinere, har vi klart å opprettholde et høyt aktivitetsnivå, fått gjennomført alle regattaer og avviklet et meget vellykket NM i Express. Stemningen blant medlemmene har i hele år vært meget god, og alle har hatt en «sporty» holdningen til dette «campinglivet». Vi seilere er fleksible, vi manøvrerer etter vær og vind – og må ta forholdene som det kommer. For vi alle vet, at med dette flotte nye topp moderne Klubbhuset, legger vi alle forhold til rette for fremtidige generasjoner og skaper et seilmiljø for videreutvikling av seilsporten som vi alle er så glede i.
BS vil satse sterkt på rekruttering og tilrettelegging av forholdene for den yngre garde, og vil til enhver tid utvikle nye spennende tilbud som engasjerer ungdommen. Vi har derfor «blåst liv» i «Junioravdelingen» som skal spille en sentral og aktiv, men også en selvstendig rolle i utførelsen av denne utviklingen. Vi arbeider nå med ansettelse av ny permanent trener, som skal løfte BS til nye høyder, milepæler og trofeer. Trener, dommer og regattakurs skal avholdes og to Melges 24 er innleiet for å gi utfordringer til ungdommen i alderen 16+, og for oppvoksende seilerentusiaster. Terminlisten 2014 er godkjent, og den inneholder mye spennende nytt, m bl.a NC for brettseilere en cupseilas for entype og storbåt.
«Nei til ny godshavn på Hjellestad – Flesland» har fått vår aller største oppmerksomhet de siste ukene og som høringsinstans skal Bergens Seilforening nå innen 23.12 sende inn kommentarer til planprosessen. Vi vil legge ut vårt høringsnotat her på hjemmesiden, og vi oppfordrer alle medlemmer til å arbeide for at en ny havn ikke blir etablert. En godshavn vil rasere våre regattabaner – ødelegge det gode seilermiljøet vi har bygget opp gjennom generasjoner for våre kommende oppvoksende generasjoner. Så følg oss på hjemmesiden, og ta aktiv del i debatten i dine nettverk og dere du ellers ferdes.
Mye kunne vært skrevet, men nå studer det mot Jul og Høytidsdager med familie og gode venner. Vi lader opp til ny spennende sesong, som vil fremstå som en ny æra for alle oss i BS.
Ønsker dere alle en riktig God Jul og spennende Nytt Seiler-år i 2014
Mvh
Harald