EM Bic Techno 293, Liepaja Latvia, 2015

EM Bic Techno 293 – Liepaja, Latvia 2015

En uke er gått siden premieutdeling og avslutningsseremonien var over på stranden I Liepaja. Oppsummert fra en «førstereis» familie var dette et supert mesterskap både sportslig og sosialt. Å tilbringe en uke med så mange blide og gode seilere er noe som absolutt gav mersmak.

Forholdene på vannet var varierende med tanke på både vind og bølger. Første regattadag var svak vind og ingen bølger. Dag 2 var det mye vind og svære brytende «vaskemaskinbølger» på stranden. Dette holdt seg uken ut slik at U15-klassen ble flyttet inn bak moloene utenfor Liepaja. En gammel sovjetisk ubåthavn kom til nytte igjen og gav seilerne litt snillere forhold. De eldste derimot håndterte de til tider brutale forholdene på en super måte og holdt stand på stranden uken ut.

Resultatmessig var Helle Oppedals (Bergens Seilforening) 8.plass i jenter U15 den beste norske plasseringen. Dette er meget sterkt i et felt med 36 gode seilere fra hele Europa. På guttesiden var Jacob Ruud (KNS) best med sin 17. Også det sterkt i et felt på 113 seilere. De andre seilerne leverte gode enkeltseilaser alle sammen, men var litt for varierende til å hevde seg helt i toppen. Noen ble også tatt på «Black-flag» og brukte derfor opp sine stryk på disse.

Alle resultater kanm finne her: http://europeans2015.techno293.org/#gkTop1

Nå er det bare for seilerne å lade opp til høstens NM i Bergen og VM i Italia.

Takk for turen

/Henrik Larsen