Endelig er de minste i gang igjen!

Endelig er de minste i gang igjen!

– Jeg har savnet treningen, sier Sara Berg Sjursen (13) når vi møter henne på kaien under den første samlingen i optimistgruppen denne våren. Olav Møen Nygaard (10) synes det er kjekt at han endelig får se noen av dem han seiler med, det samme synes Vita Storm Oehme (10). Alle har seilt i over tre år.

– Det har vært ganske kjedelig å ikke trene med dem de siste ukene, sier Olav Møen Nygaard.

– Det er rart å ikke ha den friheten vi pleier å ha, sier Vita Storm Oehme.

Mye å tenke på

Optimistgjengen startet lørdag 25. april veien mot et normalt liv igjen etter at coronapandemien brøt ut. Men det er ikke bare å gjøre som de er vant til. Garderobene i klubbhuset er stengt, så barna må skifte hjemme. Retningslinjer for avstand på land (2 meter), såpevask og desinfisering av trener- og lånebåter må følges, og barna kan bare få hjelp av dem de bor med.

– Det fører jo til at alle foreldre må stille mye mer opp siden vi ikke kan bytte på å hjelpe barna med båtene, sier Georg Nygaard i styringsgruppen for optimistene.

Ingen nybegynnere

Vanligvis har jollegruppen oppstart før påske med teori og veltekurs i svømmehall. Dette måtte sløyfes i år, det samme gjelder kurs for nybegynnere. Med små grupper på maks fire seilere og en trener, er det behov for flere trenere også.

– Vi prøver å hanke inn tidligere optimistjolleseilere, sier Nygaard. Å være trener blir deres dugnadsbidrag under pandemien.

«Kjempegøy»

Etter treningen er det en superfornøyd gjeng som møtes til debriefing på kaien. – Kjempegøy, også var det passe vind, ikke for mye, men ikke for lite heller, sier Sara Berg Sjursen.

– Veldig gøy, veldig bra vind og veldig fint vær, sier Vita Storm Oehme.

Trener Mathilde Elise Lind synes det gikk overraskende bra på den første turen på sjøen. – Tror kanskje de ble overrasket selv også, de var litt skeptiske i begynnelsen. Men det gikk kjempefint. Alle kom fort tilbake til gamle rutiner, det var veldig gøy å se, sier hun.

Jollegruppen vil trene onsdager og lørdager som før, men tirsdagsregattaen må vente. – Det blir spennende å se hva som skjer utover sommeren, sier Georg Nygaard.

Maj-Britt Dahl

FØR FJORDEN: En liten teorisamling før praksis på sjøen. Bare søsken får sitte tett sammen.

COACHING: Greit med litt tips fra trener Mathilde Elise Lind når man skal komme i gang etter lang tid uten båt.

STRAKS KLAR: Godt med noen ekstra foreldrehender like før man må klare seg selv. George Oehme (til v.) med datteren Vita, Geir Glattetre med datteren Synne.

SERIØS JOBBING: Brødrene Viktor (til venstre, 6 år) og Isak Møen Nygaard (8) har ikke glemt kunsten å gjøre båten ren. Nå er rutinene ekstra strenge.

TUNG SAK: Mamma Mari Møen Nygaard trår til når sønnen Isak (8) skal få optimistjollen inn i skuret igjen.